Jack no va passar pel purgatori

 

IMG_20180326_161039 (2)

Jack no va passar pel purgatori és una història commovedora en què el narrador ens convida a descobrir l’univers particular de la seua infantesa. I ho fa posant els seus sentiments a l’abast de la nostra curiositat: temors, terrors, llàgrimes amagades, inquietuds i tota una onada de sensacions que ens empenten, ens ajuden i ens obliguen a fer-nos grans.

Com si fóra una pel·lícula projectada en un cinema d’estiu o de barri, l’autor ens presenta una galeria de personatges, reals o ficticis, que li van deixar una profunda emprenta. tot seguint el fil dels seus records, apareixen les històries d’algunes persones de la seua família -històries plenes de tendresa-, al costat d’unes altres de mestres i rectors que assenyalaven amb dits amenaçadors el camí que conduïa a aquell infern eternal que va omplir de malsons les nits de tants infants.

Joan Lluís Moreno Congost enceta, doncs, la seua trajectòria literària amb una novel·la emotiva que traspassa les barreres del temps i que ens acosta a una generació que encara va patir les envestides de l’educació amenaçadora i castradora en els darrers anys del franquisme.

PREMI CIUTAT DE BADALONA

Premi ciutat de Badalona

TEXT

jack no va passar pel purgatori.pdf

GEOGRAFIA LITERÀRIA DELS PAÏSOS CATALANS

La Nucia a la Geografia literària del País Valencià